Ulfberth Fist buckler

(social sharing options)

Ulfberth Fist buckler

--show/write review
For an extensive description click here
10(product tekst/content)

A buckler was a small shield that could be held in the fist during man-to-man battles. It was a popular protection among infantrymen from the 12th to 17th century and it could be worn in both hands. Despite of the small size it was effective for deflicting blows.

This buckler is made of 2 mm thick steel. It has a diameter of 16,5 cm and weighs 0,55 kg. The grip is wrapped round with leather.

Product details:
Diameter: 16,5 cm;
Material: carbon steel;
Thickness: 2 mm;
Based on a historic original: yes;
Transport weight (gram): 2000 *

This item is produced in limited quantities only. This means that every piece is unique. Sizes & finish may vary lightly from piece to piece.

22a + 22(Extended reviews)

ik vergeet nog één klein dingetje: gebruik tijdens het sparren ook dit belangrijke beschermingsstuk: een toque!

https://i.imgur.com/MbEi7nQ.jpg
hier is het plaatje van de beukelaars, ik had het weggehaald omdat ik dacht dat het plaatje niet goedgekeurd was.

tijdens het sparren gebruikte ik voor de veiligheid ook een corintische helm en onderbeenplaten, naast de borstplaat en onderarmbeschermer. dit is noodzakelijk want er worden letterlijk deuken in het pantser geslagen door de leraar tijdens de oefening. ik heb elk van de beschermings onderdelen sowiesoe verf grondlagen en zwarte verf gegeven, en het schild en de voorkant van de borstplaat heb ik bedekt met stroken dikker leer, om krassen op het verf en daardoor roestvorming te voorkomen.

hier is een foto van wat ik bedoel; je gebruikt 2 schilden, waarvan het kleine snelle schildje ook als hak of beuk wapentje gebruikt kan worden. http://i.imgur.com/v0u0nNy.jpg

Ik heb wel eens geoefend met richten en snel worden tegen iemand met een stok. in de linkerhand doe je een iets grotere beukelaar om klappen op te vangen zodat het handvat niet buigt, en dan kun je met de rand van het kleine beukelaartje een stuk van de stok afhakken.

5 stars based on 5 reviews
8(producten op basis profiel)
9recent bekeken producten (slider)

Recently viewed

booxi booknow button example
Book Now